Bezienswaardigheden

De Algarve is rijk aan stranden. Van smalle strandjes verscholen tussen indrukwekkende rotspartijen tot brede zandstranden achter duinlandschap. Als u rust zoekt zijn de oostelijke stranden ideaal. In het westen vindt u stranden die, zeker in de zomer, bijzonder in trek zijn. Hieronder een aantal voorbeelden:

Praia do Anção

Tussen Quinta do Lago en Vale de Lobo bevindt zich deze trekpleister voor bekende personen. Een strand om te zien èn gezien te worden.

Praia da Marinha

Wordt vaak omschreven als mooiste strand van de streek. Het werd zelfs al meerdere malen uitgeroepen tot één van ’s werelds mooiste stranden. Het water is kristalhelder en het strand is omringd door kleurrijke, steile kliffen en rotsen.

Faro Stad

Sinds halverwege de 18e eeuw is Faro de hoofstad van de Algarve, de stad herbergt het vliegveld Faro Airport en vormt hierdoor de doorgang naar de rest van de regio. Een bekend trefpunt is de tuin Jardim Manuel Bívar, van hier kijkt u uit op de jachthaven, de Ria Formasa en de zee. U betreedt Vila Adentro -het oude deel van de stad- door de boog Arco da Vila. Een absolute aanrader is de Porta Árabe (Arabische Poort), van oorsprong verschafte deze poort toegang vanaf zee. Gebouwd in de 11e eeuw is het de oudste boog van Portugal in hoefijzervorm.

Palácio de Estoi

Eén van de jongste pousada’s in Portugal vindt u in Estoi en dit hotel is onderdeel van het paleis van Estoi. Het schitterende bouwwerk stamt uit de 19e eeuw en was eigendom van de welgestelde burggraaf van Estoi. Na een bouw van twee decennia ging de onthulling van het paleis gepaard met uitgebreide festiviteiten in de paleistuinen. Na het overlijden van de burggraaf is het paleis nog tot 1987 bewoond geweest door zijn afstammelingen totdat het in bezit is gekomen van Gemeente Faro. U vindt het paleis op enkele minuten rijden van Casa Kamari.

Praia da Manta Rota

Praia de Manta Rota is 10 km lang. Het strand loopt van het dorp Manta Rota naar het oostelijke einde van de Ria Formosa. U bereikt dit strand door middel van verhoogde houten wandelpaden. Deze zijn aangelegd ter bescherming van de duinen en zorgen ervoor dat strandgangers met een beperking het strand goed kunnen bereiken. Dit strand is minder druk dan het nabij gelegen Praia de Monte Gordo en heeft heerlijke plekken waar u echt de rust kunt opzoeken. Dit geldt met name voor het eind van het strand aan de kant van de Ria Formosa.

Ponta da Piedade

Het is een rit van 60 minuten vanaf uw vakantieverblijf naar Ponta da Piedade maar deze plek is absoluut de moeite waard. De indrukwekkend mooie rotsformaties zijn een lust voor het oog.

Tavira

Tavira wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Galâo. Rondom het stadje bevinden zich de overblijfselen van de oude stadswal. Tavira wordt ook wel gezien als het Venetië van de Algarve. Wandel door het knusse centrum waar veel woningen nog zijn voorzien van prachtig, authentiek tegelwerk en overal is de Moorse invloed te zien.

Telefoonnummer

00351 934156249

Of stuur een email

kamari@sapo.pt

Volg ons op Facebook